Általános jelenség amikor egyes fűszeres elfogyasztott ételek után rossz lehelet jelentkezik, viszont vannak esetek amikor komolyabb probléma áll a háttérben.

Okozói:

 1. Lepedékképző baktérium

A fogak között telepednek le és a nyelvet is belepik. A szájban lévő, ételdarabkákat bontják le és az abból felszabaduló gázok eredményezik a rossz szájszagot.

 1. Bizonyos ételek

Mint pl. a hagyma, a hal, és az erős fűszeres ételek elfogyasztása után is még órákkal később is érezhető, a fogmosás ellenére is.

 1. Egyes betegségek

Egészségügyi problémák esetén is kísérő jelenség lehet a kellemetlen szájszag. Mint pl. az emésztőrendszeri problémáknál (reflux), cukorbetegségnél, torok-vagy mellkasi ferőzéseknél.

 1. Dohányzás

A dohányzás, dohányrágás egyáltalán nem tesz jót az eszségünknek, amellett, hogy nagymértékben sárgítja a fogakat ráadásul kellemetlen szájszagot is okoz.

 1. Gyógyszerek

Egyes gyógyszerek miatt lehet kellemetlen a leheletünk mert ezek mellékhatásai között szájszárazság is szerepelhet.

Tippek a megelőzésre:

 • a rendszeres fogmosás naponta minimum kétszer, emellett fontos a nyelv tisztítása is
 • a fogselyem, a fogköztisztító kefe napi rendszerű használata
 • használjon szájvizet
 • kímélje a gyomrát, kerülje a fűszeres, nehéz ételeket
 • rágózzon, fokozza a nyáltermelést ezáltal lemossa a baktériumokat
 • járjon félévente kontroll vizsgálatra a fogorvosához

Foglaljon időpontot

Kérjük, kattintson az időpontfoglaláshoz, vagy ha bármilyen egyéb kérdése van írjon nekünk bizalommal. Amennyiben visszahívást szeretne kérni, adja meg telefonszámát és mi mindent megteszünk, hogy azonnal visszahívjuk Önt!

IDŐPONTOT FOGLALOK