A parodontológus és az esztétikai fogszakorvos célja, olyan harmonikus ínylefutás és fogforma létrehozása,

mely a természetességet és a szépséget tudományosan leírt szabályok (aranymetszés szabálya) alapján alakítja tökéletesre. Szavakra fordítva, mind a fogforma, a fogszín, a fognyakak közti ínyháromszög mérete, a szoros ínytapadás színe, külleme meghatározza mennyire fiatalos és számunkra tetszetős egy mosoly.

Napjainkban a leggyakoribb ínyproblémák egyike az, amikor a fognyak határáról az ínyzáródás felkúszik, és szabaddá válik a foggyökér, fognyaki érzékenységet okozva. Ezt ínyrecessziónak nevezzük, és saját kötőszöveti ínnyel pótoljuk, így tömések helyett visszaállítjuk az eredeti ínytapadást és ínyesztétikát.

Lényege, hogy a szájpadlás donor területéről kiemelt ínyszakaszt a hiányzó fognyakhoz egy speciális alagút eljárással behelyezzük.

Koronahosszabbító, ill. íny-zenitvonal korrigációs eljárások

(ínymosoly megszüntetése, aszimmetrikus mosolyvonal korrekciója)

  • Az első kép a gyulladás miatt elpusztult csontkráter feltöltését ábrázolja.
  • Második kép a membrán varrattal való rögzítését.
  • A harmadik pedig a teljesen gyógyult állapotot.

Alveolus plasztikák (túl erőteljes, vagy beesett gerinclefutás esetén)

Vannak olyan anatómiai elváltozások, amelyek előnytelenül befolyásolják a tisztíthatóságot, funkciót, vagy a fogágy élettanát. Ezek megszüntetése rutin eljárásnak tekinthető ma már.

Implantátumok körüli elégtelen nyaki záródás kezelése

Az ínyrecesszióra ill. fogágy-betegségre hajlamos pácienseknél nemcsak a fognyak, hanem implantátumok környezetében is megfigyelhető az elégtelen nyaki záródás. Ezek kezelése vagy csontpótlással, kötőszövet ill. ínyszövet pótlásával nagyon egyszerűen történik, meghosszabbítva az implantátum élettartamát úgy, hogy a magas esztétikai igényekről sem kell lemondanunk.

Amalgám tetováció eltüntetése

A hosszú éveken át fogainkban lévő amalgámtömések higany tartalma bedifundálódik a fogszövetekbe, a szervezetünk mélyebb részeibe, és maradandó elszíneződést okoznak. Kezelésük első lépése az amalgámtömések cseréje, majd egy speciális diódalézeres kezeléssel véglegesen eltávolítjuk ezt a szürkéslilás tetovációt.

Hagyományos parodontális kezelések, a tökéletes ínyesztétika kialakításával.
A parodontológia alap feladatköre a különböző fogágybetegségek megszüntetése, és az eredeti fogmeder csont kontúrjának ill. ínyzáródásnak a helyreállítása. Erre speciális irányított szövetregenerációs eljárásokat alkalmazunk, amelyek lényege, hogy a gyulladásos szövetek és kiváltó okok megszüntetése után, az elpusztult csontmennyiséget speciális csontpótló anyaggal helyreállítjuk és kollagén membránokkal az eredeti fognyak szintjébe visszafektetjük. Az eljárás teljesen biztonságos, a varratokat 1 hét után távolítjuk el.

Foglaljon időpontot

Kérjük, kattintson az időpontfoglaláshoz, vagy ha bármilyen egyéb kérdése van írjon nekünk bizalommal. Amennyiben visszahívást szeretne kérni, adja meg telefonszámát és mi mindent megteszünk, hogy azonnal visszahívjuk Önt!

IDŐPONTOT FOGLALOK