Fogkefe történelem dióhéjban.

Manapság több fajta fogkefe és fogápolási eszközök állnak a rendelkezésünkre annak érdekében, hogy hatékonyan tudjuk tisztítani a fogainkat de nem mindig volt ez így.

Az első fogkefét Kínában alkották meg, a fogkefe nyele bambuszból vagy állati csontból készült, sörtéihez pedig állati szőrt használtak fel (leginkább ló és disznó szőrét).

A fogkefe ipari gyártására 1780-ban került sor amelyet William Addis angol feltalálónak köszönhetünk, aki a börtönben töltött ideje alatt találta fel a fogkefe ősét úgy, hogy a fogkefe sörtéit a nyélbe furt lyukon keresztül kötötte meg. 1938-ban pedig lecserélték az állati szőröket nylonra.

Svájcban fejlesztették ki ez első elektromos fogkefét 1939-ben.

Magyarországon a 19. század első felében jelentek meg először fogkefék de leginkább az arisztokrata családoknál.  Elterjedése jóval későbbre tehető.

A Grünberg testvérek nevéhez fűződik a hazai fogkefegyártás fellendülése, akiknek a mosonmagyaróvári gyárukban több ezer darab készült 1935-ben.

Foglaljon időpontot

Kérjük, kattintson az időpontfoglaláshoz, vagy ha bármilyen egyéb kérdése van írjon nekünk bizalommal. Amennyiben visszahívást szeretne kérni, adja meg telefonszámát és mi mindent megteszünk, hogy azonnal visszahívjuk Önt!

IDŐPONTOT FOGLALOK