Velünk született dolog a fogaink természetes színe.

Eredetileg az ember fogazat világos, csontszínű azonban sok minden meghatározza.

A genetikai örökségünk mellett a táplálkozási szokásaink is befolyásolják fogazatunk felépítését és színét is. Az elfogyasztott élelmiszerekben és italokban található pigmentanyagok lerakódása okozza az elszíneződést.

Ilyenek például:

  • Gyümölcslevek – magas savtartalma miatt ártalmas nagyon

  • Édességek – különösen károsak, azok a cukorkák és nyalókák, amelyeket hosszabb ideig fogyasztunk megnehezítik, hogy a nyál lemossa a cukrot a fogainkról ezáltal sárgás-barnás elszíneződést okoznak

  • Szószok – fokozottan alakul ki tőlük a foglepedék

  • Kávé, fekete tea – nagy mértékben sárgítják a fogakat

  • Vörösbor – csersav található benne, amely szintén erősen befesti a fog felszínét

  • Fehér bor – a vörösbornál is savasabb

  • Szénsavas üdítők – a rengeteg cukor mellett, szénsavat és ásványi foszfort is tartalmaznak amik vékonyítják a fogzománcot

Továbbá a meggyben, az áfonyában, a céklában, a sáfrányban, curryban, balzsamecetben, szójaszószban, és a kólában is nagyon erős festékanyagok vannak.

Érdemes az ilyen típusú ételek, és italok utána fogat mosni, hogy megelőzzük a problémát viszont nagyon fontos, hogy az elfogyasztás után legalább 30 percet várjunk vele!

Foglaljon időpontot

Kérjük, kattintson az időpontfoglaláshoz, vagy ha bármilyen egyéb kérdése van írjon nekünk bizalommal. Amennyiben visszahívást szeretne kérni, adja meg telefonszámát és mi mindent megteszünk, hogy azonnal visszahívjuk Önt!

IDŐPONTOT FOGLALOK